Espai laboral > Orientació laboral > Canals de recerca de feina

Canals de recerca de feina

El fet de buscar feina requereix una participació activa per part del demandant. Cal que consultis tots els mitjans possibles on s’ofereix feina i que t’inscriguis en tots els llocs possibles, tenint en compte els requisits i les circumstàncies de cada opció.

Les oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya t’ofereixen els seus serveis en matèria laboral on inclouen ofertes de treball, orientació professional, cursos de formació ocupacional i programes de recerca de treball. T’hi pots inscriure a partir dels 16 anys i només cal que presentis el NIF, els justificants dels títols acadèmics i, si ja has treballat abans, la targeta de la Seguretat Social.

Estiguis atent als anuncis que surten als diaris –locals o nacionals–, o en les publicacions gratuïtes, en determinades cartelleres, o en publicacions especialitzades. També pots posar un anunci tu, oferint-te com a demandant de feina.

Presenta directament el teu currículum a les empreses que t’interessin. Una bona idea per trobar les adreces de determinats sectors és consultar alguna guia telefònica. També pots fer arribar el teu currículum a les empreses de selecció de personal i a les empreses de treball temporal.

Estiguis al corrent de l’oferta pública, ja que periòdicament les diferents administracions –central, autonòmica, local i comarcal– convoquen oposicions per ocupar les places vacants o de nova creació. Aquestes convocatòries es fan públiques en els diferents diaris oficials i en els principals mitjans de comunicació.

Fes córrer la veu entre els teus amics, familiars i coneguts; pot semblar obvi, però sovint és eficaç. És una forma d’estendre altres antenes a part de la teva, que et permetran captar molta més informació.

Amb la dinamització
i el finançament del:

Amb el cofinançament de:

Amb el suport de:
CONTACTE

CONSELL COMARCAL DEL SOLSONÈS
C/ Dominics, 12 (Pl. Consell Comarcal)
25280 Solsona

Persona de contacte: Roser Armengol o Carme Fernández
Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15 h
Tel. 973 482003 / 973 483516